سیستم روشنایی در شهر هوشمند
سیستم روشنایی شهر هوشمند : هوشمندسازی محیط زندگی در چند سال اخیر به یک ضرورت برای تحولات آینده زندگی بشر تبدیل شده است. عبارت شهرهای هوشمند موضوعی است که در سرتاسر دنیا پروژه هایی را به این نام می توانید شناسایی کنید و حتی در برخی از شهرهای معروف دنیا مانند بارسلون در اسپانیا، دبی و توکیو حرکت های بزرگی در این مسیر انجام شده است که نوید چشم اندازهای تغییرات بزرگ در آینده را می دهند. موضوعی که در این مطلب می خواهیم به آن بپردازیم بحث روشنایی معابر و فضاهای عمومی شهری در شهرهای هوشمند است اما شاید بهتر باشد قبل از هر چیز یک تعریف مشترک از شهر هوشمند ارائه دهیم.
در یک تعریف ساده چنین گفته می شود که شهر هوشمند، شهری است که فرصتهای جدید برای استفاده از فضاهای عمومی و بهبود کیفیت زندگی ساکنان خود را به یکدیگر پیوند میدهد و آماده ارائه بهترینها و جدیدترینها در این زمینه است.
از سوی دیگر برای ایجاد روابط جدید بین کاربران و فضای اطراف آنها در یک شهر هوشمند، تجزیه و تحلیل محیط شهری، همچنین کشف نقاط قوت و ضعف، درک پویایی اجتماعی، حفظ هویت و تقویت میراث مادی و غیرمادی آن ضروری است. علاوه بر این هر پروژهای نیاز به یک برنامه تنظیم شده دارد که به کمک آن بتوان پس از شناسایی نیازهای واقعی شهر بهترین استراتژی را تعیین کرد و ارائه داد.
نکته مهم در خصوص هوشمندسازی سیستم روشنایی یک شهر این است که این سیستم در تمام نقاط شهر به شکل یکنواخت توسعه می یابد و در نتیجه به دلیل فراگیر بودن این سیستم حتی در جاده های بین شهری می تواند به عنوان یک زیرساخت سطح اول برای استفاده از دیگر تکنولوژی های اینترنت اشیاء نیز مورد استفاده قرار گیرد.
برای مثال سیستم روشنایی هوشمند (SLS)، راهکاری برای ادغام حسگرهای پیشرفته در ساختار ارتباطات روشنایی عمومی است که در آن لامپها به “جمعکننده داده” تبدیل میشود. در این سیستم لامپها به واسطه مجموعهای از سنسورها، میتواند دادههای مربوط به عملکرد خود در محیط، برای مثال در طول برگزاری رویدادها و نیز تطابق با وضعیت تردد مردم را جمعآوری و آنها را به بخش خدمات عمومی ویژه ارسال کند.
اطلاعات جمع آوری شده از سیستم روشنایی هوشمند در یک شهر می تواند مقدمات توسعه و هوشمند سازی های آینده را نیز فراهم کند. اطلاعات جمع آوری شده در چنین سیستمی می تواند برای تصمیم گیری های مقامات شهری، مدیران و اپراتور های تصمیم گیری مورد استفاده قرار گیرد.
· سیستم مدیریت از راه دور: سیستم کنترل زیرساخت ها قطعا باید از راه دور انجام پذیر باشد. چنین سیستمی توانایی تنظیم و ایجاد برنامه های کاهش دهنده نور در یک منطقه به همراه ارائه گزارشات انرژی و عیب یابی برای هر نقطه نوری در شبکه را دارا است. چنین سیستمی توانایی کاهش مصرف انرژی و همچنین کاهش زمان تعمیرات و بهبود کیفیت نگهداری سیستم روشنایی را به همراه دارد.
· تعیین نقاط دسترسی Wi-Fi برای تقویت شبکه ارتباط عمومی. جهان امروز جهان اینترنت و گوشی های هوشمند همراه شهروندان است و در نتیجه هوشمندسازی بدون ایجاد بستر های WI-Fi عملا غیر ممکن است.
· نظارت تصویری: افزایش سطح ایمنی، تعیین قابلیت استفاده از تمامی مکانها در شب علاوه بر روز، اقدامات بازدارنده آشوبگریها و خرابکاریها.
· پخش صدا: سیستمهای تقویت شده برای پیامهای صوتی یا موسیقی. در شهرهای امروز کمبود یک سیستم صوتی یکپارچه شهری برای انتقال دیتاهای ضروری در شرایط خاص به شهروندان کاملا احساس می شود. از این زیر ساخت های نوری می توان برای ایجاد زیرساخت های پخش صوت نیز استفاده بهینه کرد.
· پارکینگهای اتومبیل: استفاده از برنامههای ویژه به منظور ادغام با سیستمهای شناسایی پارکینگ رایگان برای اطلاع شهروندان.
· ترافیک: نظارت بر ترافیک عابر پیاده، دوچرخه یا وسایل نقلیه به منظور تطبیق جریانهای نوری شبکه روشنایی شهری با نیازهای واقعی لحظهای یا به اشتراک گذاشتن اطلاعات لازم برای برقراری قابلیت زیستپذیری شهری از طریق پانلها یا برنامههای کاربردی (نور تطبیقی).
· بررسی وضعیت منطقه شامل اطلاعات مربوط به موقعیت دقیق کودکان یا افراد مسن که دارای برچسب ویژه هستند و نیز اطلاعات وسایل حمل و نقل عمومی یا دوچرخه، حرکت مشترک موتورسیکلتها یا اتومبیلها.
بیشتر بخوانید : تیاندی دوربین مداربسته نصب دوربین مداربسته نمایندگی هایک ویژن
· آب و هوا: تجزیه و تحلیل وضعیت آب و هوای محلی به منظور بهاشتراکگذاری پیشبینیهای آب و هوایی با شهروندان از طریق پانلها یا برنامههای کاربردی، تطبیق شبکه روشنایی شهری با نیازهای واقعی و کنترل سیستمهای آبیاری عمومی.
· نطارت بر آلودگی: جمعآوری دادههای آلودگی جوی یا صوتی.
· خدمات رفاهی: سنجش و اندازهگیری مصرف الکتریسیته از راه دور به منظور کاهش هزینههای کاربران.
· گردشگری: ارائه اطلاعات مستقیم در دستگاههای الکترونیکی در مورد اماکن محبوب، تاریخی و فرهنگی از جمله اطلاعات خرید بلیط یا اطلاعات مربوط به رویدادها برای بازدیدکنندگان.
سیستم روشنایی هوشمند (SLS) به منظور ارائه راهکارهای کامل و قابل اطمینان به شهرهای هوشمند، با سیستمهای فعال در زیرساختهای الکترونیکی، اتصالدهنده و پردازشگرهای دادهای همکاری میکند.
1. سیستم های امنیتی یکپارچه پکیج خانه هوشمند فروشگاه اسمارت مقالات شهر هوشمند