API چیست ؟
امروز می خواهیم درباره API صحبت کنیم و چه تاثیری در جهان طراحی سایت و جهان اینترنت دارد. حتما شما هم تا به حال اسم کلمه API به گوشتان خورده است حتما شنیده اید که بعضی سایت ها هستند که می گویند ما به شما یک کد API می دهیم. خوب حالا اصلا این کد API چی هست چه کاری انجام می دهد ؟ چه تاثیری می تواند در طراحی سایت ما داشته باشد؟ آیا باعث می شود کسب و کار ما بهتر شود ؟ اگر تا آخر این مطلب را مطالعه کنید خیلی راحت به همه سوالهای در ذهنتان می رسید
API چیست ؟
یکی از مفاهیم مهم که در زبان های برنامه نویسی مختلف کاربرد دارد API یا Application Programming Interface است. در این نوشته به مفهوم و کاربردهای API در محیط های مختلف خواهیم پرداخت.
API یا «رابط برنامه نویسی کاربردی» یک سری از دستورالعمل های مشخص و تعریف شده است که نرم افزارها، سخت افزارها، کامپوننت ها یا سایت های اینترنتی می توانند با استفاده از آن با یکدیگر ارتباط برقرار کنند.
به عبارت دیگر API جایگزینی برای رابط کاربری است. همان گونه که کاربران می توانند با فشردن یک دکمه، دستوری را به سخت افزار ارسال کنند یا با حرکت ماوس، پیامی را به یک نرم افزار بفرستند، API نیز ابزاری است که نرم افزارها و سخت افزارها با کمک آن می توانند با هم ارتباط برقرار کنند و به یکدیگر دستورات مورد نظر را ارسال کنند.
بدون وجود API، همکاری میان اجزای کوچک سیستم های سخت افزاری و نرم افزاری امکان پذیر نیست.
اگر تمایل دارید برای شرکت خود اقدام به طراحی سایت ارزان کنید پیشنهاد می کنم ابتدا مقالات مربوط به تفاوت طراحی سایت فروشگاهی و طراحی سایت شرکتی را مطالعه کنید. من به شما پیشنهاد می کنم خدمات طراحی سایت پیام آوا را برای این کار نگاه کنید.
API چگونه کار می کند
API در واقع یک کد json است که باعث می شود شما بتوانید از طریق طراحی سایت خودتان که مثلا یک فروشگاه اینترنتی هست بتوانید هر چی داخل فروشگاه خودتان دارید در اپلیکیشن موبایل خودتان هم داشته باشید مثلا اگر در سایت خودتان 20 تا تی شرت نایک دارید در اپلیکیشن موبایل خودتان هم همین مقدار را داشته باشید یا اینکه کاربری در اپلیکیشن فروشگاهی شما یک خرید کرد خوب اینجا باید تی شرت نایک در اپلیکیشن 19 تا شود حالا همین کار باید در سایت هم 19 تا شود درسته؟
API را یک برنامه نویس کدنویسی می کند که مثلا بین سایت و اپلیکیشن چه ارتباطی وجود داشته باشد شاید شما بخواهید اعضای سایت شما یک جوری باشند و اعضای اپلیکیشن شما نفرات دیگری اینجا هست که برنامه نویس در کدی که برنامه نویسی می کند بین اعضای سایت با اپلیکیشن ارتباطی برقرار نمی کند API با توجه به درخواستی که مدیر سایت از برنامه نویس خود می خواهد طراحی و برنامه نویسی می شود به طور خلاصه API یک کد json است که باعث می شود با هر چی که بخواهید در دنیای وب بین هم ارتباط برقرار کنید .
مزیت استفاده از API
رابط های برنامه نویسی، این مزیت را دارند که جلوی دسترسی مستقیم سیستم های دیگر به اطلاعات حساس یا خصوصی را سد می کنند. تنها دستورات و رابط های تعریف شده با قابلیت کنترل دسترسی، در اختیار دیگران قرار خواهند گرفت. بنابراین سیستم های دیگر نمی توانند هر تغییر و هر فعالیت مخرب یا غیرمجاز را در سیستم دیگر به انجام برسانند.
علاوه بر این، تعریف API کار ارتباط میان سیستم های مختلف را آسان می کند. با تعریف پروتکل های استاندارد و شناخته شده، ارسال و دریافت دستورات و اطلاعات در زمانی کوتاه قابل انجام هستند.
شرکت پیام آوا بهترین و با کیفیت ترین خدمات طراحی سایت را در قالب طراحی سایت ارزان و مقرون به صرفه به شما ارائه می کند. پیام آوا بهترین خدمات طراحی سایت تهرانرا به شما عرضه می کند. همچنین طراحی اپلیکیشنموبایل را با به روز ترین تکنولوژی کد نویسی دنیا را از پیام آوا بخواهید. طراحی اپلیکیشن موبایل را با ما تجربه کنید.
API چه تاثیری در دنیای وب دارد ؟
همین چند وقت پیش ما یک فروشگاه اینترنتی طراحی کردیم که برنامه نویسی آن از صفر تا صد بود یعنی از وردپرس یا سایر سیستم های فروشگاهی استفاده نشده بود اگر شما یک فروشگاه اینترنتی داشته باشید حتما به یک سیستم حسابداری هم دارید که در آن موجودی کالاها اعضای سایت چقدر فلان کاربر جنس خریده یا چقدر فلان کاربر بدهکاری دارد خوب شما اگر مدیر سایت باشید باید یکبار در سیستم حسابداری این کالا ها را تعریف کنید و یکبار هم در داخل سایت خودتان درست هست یعنی یک جوری دوباره کاری درست می گم خوب حالا ما در ساین وب آمدیم یک کد API نوشتیم که باعث می شد فقط شما کالا را یکبار فقط وارد کنید یعنی شما وقتی یک کت تک را در سیستم حسابداری خودتان ثبت می کردید و مثلا تعریف می کردید که این کالا 27 تا باشد خوب این 27 تا هم در سایت یکی بود هم در اپلیکیشن کاربر فقط کافی بود اجناس یکبار وارد کند هم حساب انبار خودش را داشت هم حساب اینکه چقدر فروخته حتی اعضای سایت هم در داخل سیستم حسابداری ثبت بودن یعنی نیازی نبود که شما هم آمار حساب کاربران خود را در سایت مشاهده کنید هم اینکه یکبار دیگه همین کار را در سیستم حسابداری خودتان چک کنید .
تکنیک های جدید طراحی سایت برای این آمده اند که شما کاربران دنیای وب بتوانید راحت تر و خیلی آسان تر به کارهای خودتان برسید به شرطی که با یک شرکت خلاق و ایده پرداز هم در زمینه برنامه نویسی و هم زمینه گرافیک همکاری کنید
برخی از APIهای شناخته شده
API در انواع مختلف در سخت افزارها و نرم افزارها وجود دارند. برخی از انواع شناخته شده ی API عبارتند از:
- API سیستم عامل ویندوز برای برنامه نویسی و ارتباط با هسته ویندوز
- API سایت توئیتر برای توسعه ی رابط کاربری سفارشی روی کامپیوترهای رومیزی و گوشی های موبایل
- API جاوا برای برنامه نویسی و ارتباط با هسته ی کتابخانه های جاوا
- API نقشه گوگل برای نمایش نقشه و دریافت اطلاعات در مورد مکان های مختلف جهان
- API بانک های مختلف برای انجام پرداخت آنلاین
آیا از API باید در سایت های خودمان استفاده کنیم ؟
این دست خود شما هست که از API استفاده کنید یا خیر بستگی دارد که برنامه نویسی سایت شما از API پشتیبانی می کند یا خیر یا اینکه اصلا شما جوابگو این همه مشتری را هستید ؟ شما فرض کنید در کار آهن آلات هستید خوب می خواهید کار خود را توسعه دهید با یک سایت همکار خودتان یک سیستم فروش آهن آلات دارد صحبت می کنید تا شما هم بتوانید اینکار در سایت خودتان انجام دهید و مثلا یک درصدی از سود اینکار را با سایت همکار خودتان تقسیم کنید .
تفاوت وب سرویس و API
وب سرویس نامی دیگر برای APIهای تحت وب به شمار می رود. سایت های اینترنتی می توانند برای ارتباط با یکدیگر از وب سرویس یا API استفاده کنند. برای مثال ممکن است سایت «الف» سفارش های خرید کالا را از مشتریان دریافت کند و با استفاده از وب سرویس تعریف شده در سایت «ب»، درخواست تامین کالا را به صورت فوری ارسال نماید.
مثالی دیگر، استفاده از وب سرویس های پرداخت آنلاین است.
سایت های فروشگاه اینترنتی، برای دریافت وجه از مشتریان خود، لازم است تا با وب سرویس بانک ها ارتباط برقرار کنند و مبلغ لازم برای پرداخت و اطلاعات مشتری را اعلام کنند. در مرحله ی بعدی وب سرویس بانک، اطلاعات لازم برای شروع پرداخت را به فروشگاه اینترنتی ارسال می کند و مشتری با این اطلاعات به سایت بانک هدایت می شود.
کاربردهای API در کجا هست ؟
API فقط برای فروش کالا نیست شما وقتی از سایتی که نرخ ارز و دلار و سکه و طلا را به طور مستقیم اعلام می کند بتوانید API بگیرید که مثلا شما هم این نرخ را در طراحی سایت وردپرس خودتان داشته باشید در واقع از API استفاده کرده اید یا وقتی یک کد وضعیت آب و هوا که مختص شهر شما هست در سایت خودتان استفاده می کنیم باز هم از API استفاده کرده اید
برنامه نویسی آن کد در سایت شما نیست ولی این تکه کد دارد وضعیت آب و هوا را از سایتی مرجع برای شما بارگذاری می کند یا مثلا آخرین اخبارهای روزهای جهان می توانید از سایت هایی که در حوزه خبری هستند بخواهید که یک کد API به شما بدهند تا بتوانید در سایت خودتان آخرین اخبار اقتصادی جهان هم نمایش دهید البته اینکار هیچ تاثیری درسئو سایت شما ندارد چون دارید اطلاعات را از جایی دیگر بارگذاری می کنید اینکار بیشتر جنبه این را دارد تا بتوانید سایت خودتان را با امکانات بیشتری در دسترس کاربران قرار دهید
امیدواریم از این هم مطلب هم استفاده کافی را برده باشید
API های برنامه نویسی
مجموعه دستوراتی که فریم ورک های برنامه نویسی مانند دات نت فریم ورک یا جاوا در اختیار برنامه نویسان قرار می دهند گونه ای از API به حساب می آید. زیرا هسته ی مرکزی فریم ورک یک نرم افزار است که فعالیت های متعددی انجام می دهد و برنامه ها با فراخوانی دستوراتی از پیش تعریف شده، دستورات دلخواه خود را به فریم ورک ارسال می نمایند.
علاوه بر فریم ورک ها، هسته ی سیستم عامل ها مانند ویندوز و لینوکس نیز دارای API هستند. برنامه ها با فراخوانی این دستورات می توانند روی فعالیت های سیستم عامل کنترل داشته باشند.
API های سخت افزاری
سخت افزارهای مختلف مانند تلویزیون های هوشمند، گوشی های موبایل، دوربین های تحت شبکه و بسیاری دیگر از سیستم های جدید که با نام خانه هوشمند شناخته می شوند، دارای API برای دریافت و ارسال اطلاعات هستند.
برای مثال یک دوربین تحت شبکه دارای دستورالعمل هایی برای تغییر جهت، شروع و توقف فعالیت، ارسال تصاویر و فیلم و … می باشد. برنامه نویسان می توانند این دستورالعمل ها را از طریق شبکه به دوربین ارسال کنند و اطلاعات لازم را دریافت نمایند.
API چیست؟
در برنامه نویسی کامپیوتر یک رابط برنامه نویسی برنامه (API) مجموعه ای از تعاریف و پروتکل ها و ابزار های نرم افزاری برای ساخت نرم افزار است. به طور کلی API مجموعه ای از روش های تعریف شده میان ارتباطات بین اجزای مختلف است. یک API خوب، برنامه های کامپیوتری را با ارائه تمامی بلوک های ساختمانی که برنامه نویس آن ها را با هم ترکیب می کند، ساده تر می کند.
ساخت API
برای ساخت API میتوان از فریم ورک ها و میکرو فریم ورک های مختلف استفاده کرد، به طور مثال از میکرو فریم ورک Lumen برای برپایی میکرو سرویس ها و ساخت API های مختلف استفاده می شود. همچنین از میکرو فریم ورک Slim برای ایجاد API های که مصرف، باز پرداخت و انتشار داده ها رو بر عهده دارن، استفاده می شود.
موارد استفاده
ای پی آی ها در موارد مختلفی مورد استفاده قرار میگیرن که در ادامه به بیان چند مورد از موارد استفاده اون ها میپردازیم.
Libraries and Frameworks
یک ای پی آی معمولا به یک کتابخانه نرم افزار مربوط است. ای پی آی رفتار مورد انتظار (یک مشخصه) رو توصیف و تجویز میکند در حالی که کتابخانه اجرای واقعی این مجموعه قوانین را بر عهده دارد. استفاده از ای پی آی بسته به زبان برنامه نویسی مورد استفاده است، مثلا یک ای پی آی برای زبان رویه ای مانند Lua (روش کلیک کن و بیشتر دربارش بدون) شامل دستورات اساسی برای اجرای کد، دستکاری داده ها یا رسیدگی به خطا است در حالی که یک ای پی آی برای یک زبان شی گرا مثل Java، یک ویژگی از کلاس ها و روش های کلاس خود را ارائه می دهد.
Web APIs
Web APIs یا همان Web Service ها رابط های تعریف شده ای هستند که از طریق ان ها تعاملات بین یک شرکت و برنامه هایی که از دارایی های آن شرکت استفاده می کنند، اتفاق می افتد. یک ای پی آی هنگامی که در زمینه توسعه وب مورد استفاده قرار میگیرد معمولا مجموعه ای از مشخصات مانند پیام درخواست پروتکل انتقال پیام (HTTP) را همراه با تعریف ساختار پیام های پاسخ که معمولا در قالب نشانه گذاری XML یا نشانه گذاری شی جاوا اسکریپت (JSON) است، تعریف می کند.
سیستم های عامل
ای پی آی می تواند رابط کاربری بین برنامه و سیستم عامل را مشخص کند. مایکروسافت تعهد قوی نسبت به یک ای پی آی متقابل عقب مانده را به ویژه در کتابخانه Windows API خود نشان داده است، بنابراین برنامه های قدیمی تر ممکن است در نسخه های جدیدتر ویندوز اجرا شوند. یک ای پی آی از یک رابط دوتایی نرم افزار (ABI) متفاوت است، ای پی آی یک منبع کد است در حالی که ABI بر اساس باینری است.
Remote APIs
Remote APIs به توسعه دهندگان اجازه می دهد تا منابع را از طریق پروتکل ها دستکاری کنند. Remote APIs در حفظ انتزاع شی در برنامه نویسی شی گرایی مفید است و در اصطلاح یک method call نامیده میشود.
طراحی
طراحی یک ای پی آی تاثیر قابل توجهی در استفاده از آن دارد. اصل پنهان سازی اطلاعات نقش رابط های برنامه نویسی را به عنوان برنامه ریزی مدولاسیون با پنهان کردن جزئیات پیاده سازی ماژول ها به طوری که کاربران ماژول ها نیازی به درک پیچیدگی درون ماژول ها ندارند، فعال می کند. بنابراین طراحی یک ای پی آی تلاش میکند تا تنها ابزار هایی را که کاربر انتظار دارد را ارئه دهد.
طراحی سایت، طراحی سایت اصفهان ، طراحی سایت شیراز، طراحی سایت رشت، طراحی سایت کرج، طراحی سایت مشهد، طراحی سایت یزد